![]() |
(Hentet fra Google) |
Fisk kan være både magert og fett. men det er sunt fett som inneholder omega 3- fettsyrer. Omega 3 forebygger hjerte og karsykdommer. Helsemyndighetene anbefaler at man spiser fisk til middag to til tre ganger i uka.
Av fisk du kan lage utrolig velsmakende retter av forskjellige typer. Her er en av mine favorittretter som jeg anbefaler til dere:
Ovnsbakt laks med grønnsaker
(Til 5 personer)
Ingredienser:
10 ferske fileter av laks
1 stor løk
4-6 hvittløksfedd (30 gr)
1 grønn paprika
1 squash
1kg potet
4 ss olivenolje
Krydder:
1 ts paprikapulver
1 ts oregano
1ts malt pepper
1/2 ts salt
1/2 ts garam masala
10 gr fersk ingefær
Til salat:
1/2 agurk
1 rød paprika
1 liten boks mais
1/2 rødløk
Grønn salat
100 gr feta
2 ss fetaolje
1. Forvarm ovnen på 180 grader.
2. Legg filetene laks i flat langpanne.
3. Skjær alle de grønnsakene som ikke tilhører salaten i små biter. Legg i langpana sammen med laksen.
4. Strø krydderet over grønnsakene og laksen. Strø olje over og sett i ovnen. Stek i 20-25 min.
5. Kok poteter.
6. Skjær alle grønnsakene til salaten i små biter, og bland sammen i en stor bolle.
7. Når alt er ferdig, legg pent på tallerkener og server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar